Waarom kiezen voor een houthaard of houtkachel?

Met een houthaard of houtkachel in jouw woning in Noordwijk, Oegstgeest of Leiderdorp haal je sfeer en warmte in huis. Wie kan er nu niet uren genieten van een prachtig vuurspektakel in de openhaard? Wanneer het buiten koud is, je lekker op de bank ligt thuis in Oegstgeest of Noordwijk en de heerlijke warmte voelt van de houthaard – dan is de keuze voor een houtkachel al snel gemaakt door de echte liefhebber.

Redenen om een houthaard of houtkachel te laten installeren in Oegstgeest of Noordwijk

Word jij stiekem al slaperig van de manier waarop de vlammen bewegen? Of droom je van gezellige etentjes met op de achtergrond een knapperend haardvuur? Door een houthaard of houtkachel te laten installeren door Vano – dé winkel voor openhaard in Leiderdorp, vlak bij Oegstgeest en Noordwijk – wordt dit allemaal werkelijkheid. En dan hebben we het nog niet eens over het financiële aspect! Want hout is relatief goedkoop en bovendien makkelijk verkrijgbaar. Goed stookhout is bij vrijwel elke bouwmarkt te vinden. Daarnaast zijn er online veel mogelijkheden om hout te bestellen en aan huis te laten bezorgen. Wil je liever een duurzame variant? Kijk dan naar onze pelletkachels!

Haal de warmte in huis met een nieuwe houtkachel of houthaard

Een houtkachel verspreidt een wat intensievere warmte dan een gashaard of een elektrische openhaard. Bij gas is de temperatuur vrij stabiel, bij een houthaard kan deze nogal variëren. Als je hout op het vuur gooit, laaien de vlammen op en stijgt de temperatuur. Dooft het vuur? Dan merk je al snel dat het koeler wordt en kruip je dus wat dichter bij de haard. Maar het allermooiste? De dansende vlammen. Een gashaard heeft een stabiel vlammenbeeld, bij houtvuur gaat het vuur alle kanten op. En dat is precies waar veel mensen zo van genieten. Met een houthaard of houtkachel heb je de beleving van een kampvuur, gewoon in je huiskamer in Noordwijk of Oegstgeest. Tegenwoordig zijn alle houthaarden met convectie te verkrijgen voor een optimale warmtewinning. Ook zijn veel van onze modellen met ingebouwde ventilatoren te verkrijgen. Het voordeel hiervan is dat je niet alleen via de stralingswarmte van de ruit maar ook via extra convectieslangen of -ventilatoren jouw woonkamer kunt verwarmen. Kortom, er is een ruime keuze voor een heerlijke houthaard bij jou thuis.

Bekijk hier onze Hout Haarden

Breng een bezoek aan de showroom om de modellen te bewonderen

Bij Vano vinden wij het belangrijk om jou goed te adviseren over de verschillende mogelijkheden. Daarom helpen onze deskundige medewerkers je graag verder in de showroom in Leiderdorp, wanneer je op zoek bent naar een houtkachel of houthaard voor jouw woning in Noordwijk of Oegstgeest. Ook voor jou hebben we de perfecte openhaard! Heb je nog vragen? We helpen je graag verder als je contact opneemt via (+31) 71 541 64 74

wanders logo
Logo-Faber
dik-geurts_logo
nordic fire logo
logo_barbas
spartherm logo