Waarom kiezen voor een houthaard?

Wie kan er nou niet uren genieten van een prachtige vuurzee? Wanneer het buiten koud is, je lekker op de bank ligt en de heerlijke warmte voelt van de houthaard, dan is de keuze voor een houthaard dus al snel gemaakt voor de echte liefhebber.

En misschien stiekem slaperig wordt van de manier waarom de vlammen de houtstammen tot zich nemen. Of een Gezellig etentje met op de achtergrond een knapperend haardvuur. En dan hebben we het nog niet eens over het financiële aspect. Want hout is relatief goedkoop en bovendien makkelijk verkrijgbaar. Goed stookhout is bij vrijwel elke bouwmarkt te vinden. Daarnaast zijn er online veel mogelijkheden om hout te bestellen en aan huis te laten bezorgen. 

Een houtkachel verspreidt een wat intensievere warmte dan een gashaard. Bij gas is de temperatuur vrij stabiel, bij een houthaard kan deze nogal variëren. Als je hout op het vuur gooit, laaien de vlammen op en stijgt de temperatuur. Dooft het vuur? Dan merk je al snel dat het koeler wordt en kruip je dus wat dichter bij de haard. Maar het allermooiste? De dansende vlammen. Een gashaard heeft een stabiel vlammenbeeld, bij houtvuur gaat het vuur alle kanten op. En dat is precies waar veel mensen zo van genieten. De beleving van een kampvuur, gewoon in je huiskamer. Tegenwoordig zijn alle houthaarden met convectie te verkrijgen voor een optimale warmtewinning. Ook zijn veel van onze modellen met ingebouwde ventilatoren te verkrijgen. Het voordeel hiervan is dat je niet alleen via de stralingswarmte van de ruit maar ook via extra convectie slangen en/of ventilatoren jouw woonkamer kan verwarmen. Kortom er is een ruime keuze voor een heerlijke houthaard bij jou thuis. 

Bekijk hier onze Hout Haarden

Waar Wacht U Nog Op?

Neem gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op

wanders logo
Logo-Faber
dik-geurts_logo
nordic fire logo
logo_barbas
spartherm logo