Rookkanalen

Buiten het leveren van alle soorten en merken openhaarden, leveren wij ook rookkanalen voor al die verschillende haarden. En een goed rookkanaal is ontzettend belangrijk voor elk type haard. Wij werken vooral met het merk “Methaloterm”. Maar uiteraard kunnen we meerdere merken leveren indien gewenst.

Voor het branden van een gashaard heb je een goed werkend concentrisch kanaal nodig. Een concentrisch kanaal bestaat uit twee buizen die samen één vormen. In het geval van een concentrisch kanaal neemt buitenste buis de zuurstof van buiten op en brengt die naar je kachel, waarbij de binnenste buis de rookgassen direct weer naar buiten afvoert.

De binnenste buis zorgt voor de afvoer van rookgassen. Die binnenbuis heeft meestal een diameter van 100 mm. De buitenste buis zorgt voor de luchttoevoer en heeft meestal een diameter van 150 mm. In het geval dat de afvoer een lang stuk horizontaal moet afleggen, kan het zo zijn dat je van 100/150 mm naar 130/200 mm moet gaan, zodat de afvoer meer vermogen heeft om de rookgassen af te voeren.

Voor het branden van houthaarden heb je een dubbelwandig kanaal nodig. In dat geval zitten er ook weer twee buizen in één. Alleen bij dubbelwandig kanalen zit daar isolatiemateriaal tussen. Uiteraard is de warmte die een houthaard produceert vele malen hoger en is er dus altijd een dubbelwandig kanaal nodig. De diameter die het kanaal nodig heeft is volledig afhankelijk van de haard die je kiest. Voor kachels zal dat rond de 130 -150 mm zitten en voor inbouwhaarden 180 – 200 mm. Voor openhout haarden is het van belang dat de minimale grootte 200 mm is, om zo de juiste trek te krijgen.

Uiteraard komt het vaak voor dat er een bestaand gemetseld kanaal aanwezig is, in dat geval kan dat kanaal gebruikt worden. Tenzij het kanaal lek of in slechte staat is. Daarnaast is de diameter van belang. Wanneer je een haard op een te klein kanaal aansluit is het vragen om problemen. Het rookkanaal is de motor van de haard. Mocht dat gemetselde kanaal niet in goede staat zijn, zal er een flexibele RVS buis door heen getrokken moeten worden. Voor houthaarden zal dat een dubbelwandig flexibel kanaal moeten zijn. In het geval dat u een gashaard wilt en gebruik wilt maken van het gemetselde kanaal zal dat een enkelwandig kanaal zijn. Ook de flexibele RVS kanalen zijn in verschillende diameters te verkrijgen.

rookkanalen

Rookkanalen

Dubbelwandig en enkelwandig RVS pijmateriaal voor alle type en soorten haarden.

roterende kap schoorsteen

Roterende Kap

Verschillende roterende kappen voor het stimuleren van de luchtcirculatie in jouw kanaal.

large

Vuurkorf

Wij bieden ook verschillende vuurkoven en accessoires voor de openhaard

flexibele kanalen

Flexibele Kanalen

Je kunt bij ons ook terecht voor flexibele RVS buizen te leveren in alle diameters

Waar Wacht U Nog Op?

Neem gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op

Vano heeft bij ons een bestaande marmeren openhaard verwijderd en een nieuwe moderne doorkijk openhaard geleverd en gemonteerd, inclusief het verzorgen van het slopen van een een betonmuur en aanbrengen van een staalconstructie om de draagmuur op te vangen. Alle werkzaamheden zijn prima verlopen en volgens planning uitgevoerd, alles schoon en bedrijfsklaar opgeleverd.

John Spoor

wanders logo
Logo-Faber
dik-geurts_logo
nordic fire logo
logo_barbas
spartherm logo